De winter staat weer voor de deur. Dit verdeelt Nederland altijd in 2 type mensen, de wintersportliefhebber en de thuisblijvers. Ga je dit seizoen op wintersport naar Oostenrijk? Dan is skigebied Mayrhofen een veelzijdige optie.

De pistes van Mayrhofen zijn vrij ruim opgezet, de drukte zit hem vooral in het begin, omdat er slechts een lift vanuit het dorp zelf naar de belangrijkste berg gaat zijn de eerste blauwe pistes erg druk, maar gelukkig is het gebied verder ruim opgezet en met name voor de wat ervarenere skiër of boarder zeer geschikt voor mooie tochten en uitdagingen. De liften zijn allemaal zeer modern en goed onderhouden. Zelfs in het hoogseizoen zijn er weinig liften met zeer lange wachttijden.

De Harakiri is de steilste piste van heel Oostenrijk. Met een hellingsgraad van 78% is deze piste alleen weggelegd voor de meest ervaren wintersporters met een doodswens. Voor de beginners is er 53 kilometer aan pistes geprepareerd en er zijn meer dan 100km aan rode pistes aanwezig. Het skigebied van Mayrhofen en de omliggende dorpen is zeer ruim en groots opgezet waardoor het mogelijk is om elke dag andere pistes te doen. Helaas kent het gebied geen officiële dal afdaling, waardoor je afhankelijk bent van de laatste lift.

Als je een skipas voor Mayrhofen aanschaft heb je ook direct toegang tot de Hintertüxer gletsjer. Met een maximale hoogte van 3250 meter geeft dit niet alleen een geweldig uitzicht maar ook een keiharde sneeuwgarantie. Het is zelfs een van de weinige skigebieden die ook in de zomer open is.

Na het skiën zijn er voldoende opties om nog even de benen los te schudden in een van de gezellige après-ski barren van het dorp. De Eisbar zit op een absolute a locatie vlak naast de Penkenbahn. Aan de andere kant van de Penkenbahn zit een gezellige schnapsbar waar je kan genieten van meer dan 50 verschillende smaken schnaps. In de Brücke kan je tot in de late uurtjes doorfeesten op de grootste après-ski knallers.