Tijdens de vakanties vertrekken veel Nederlanders naar het buitenland, niet zelden voor een reisje naar zon, zee en strand. Er zijn echter ook veel Nederlanders die juist terugkomen naar Nederland, omdat zij (tijdelijk) in het buitenland wonen. Land je op Schiphol, dan kun je op het vliegveld een auto huren om je weg te vervolgen. Het huren van een auto heeft vaak de reputatie erg duur te zijn, maar dit hoeft niet het geval te zijn. Kleinere modellen kunnen al voor € 20 tot € 30 per dag gehuurd worden, inclusief alle nodige verzekeringen.

Makkelijk een auto huren

Wil je een auto huren Schiphol, dan doe je er goed aan deze auto al vooraf te reserveren. Ga je pas op Schiphol naar een autoverhuurder, dan zijn er vaak lange wachtrijen. In het hoogseizoen kan het zelfs voorkomen dat alle huurauto’s al vergeven zijn, waardoor je alsnog met het openbaar vervoer op pad moet gaan. Bij sommige autoverhuurders kun je door de auto vooraf te reserveren direct de sleutels ophalen bij aankomst en direct wegrijden.

Met de huurauto op stap

Natuurlijk wil je graag familie opzoeken als je tijdelijk terugbent in Nederland, maar nu je in het buitenland woont, kan het ook leuk zijn om eens toerist te zijn in ‘eigen’ land. Nederland heeft meer te bieden dan veel mensen denken. Rij met de huurauto binnen een uur naar de meeste grote steden in Nederland. Wandel over de Erasmusbrug in Rotterdam, eet een stukje kaas op de markt in Gouda of waai uit op het strand van Scheveningen. Veel Nederlanders hebben nog lang niet alle bijzondere plekken gezien van het land.

Ben je minder van de stad, dan heeft ook het noorden, oosten of zuid-oosten van Nederland erg veel te bieden. Van de meren in Friesland tot de heuvels (of voor Nederlandse begrippen: bergen) in Limburg, je kunt prachtige vakanties hebben in Nederland met de huurauto.