Als je eenmaal op safari in het Krugerpark bent geweest, ben je verkocht. Het spotten van wilde dieren heeft iets magisch.” Een veelgehoorde opmerking van mensen die een vakantie hebben gehad in Zuid-Afrika. En het is waar… Hier lees onze drie onmisbare tips voor een onvergetelijk verblijf in het Krugerpark.

1 Ga zelf op pad

Autorijden is nergens zo ontspannen als in het Krugerpark. Zelfs als je achter het stuur zit, hoef je niet bang te zijn dat je dieren over het hoofd ziet; de maximale snelheid is vijftig kilometer per uur en vaak rijd je nog langzamer, omdat er dieren (lees: zebra’s, giraffes, olifanten, etc.) op de weg staan. Stoppen kan overal, maar uitstappen is maar op een paar plekken toegestaan.

2 Safari mogelijkheden

De spannendste safari die je kunt ondernemen is een wandelsafari, ook wel: ‘bush walk’ genoemd. Een bush walk is behoorlijk indrukwekkend; je treedt een wereld binnen waar niet mensen, maar dieren de baas zijn. Een van de gidsen droeg een jachtgeweer op zijn schouder en stond voortdurend op de uitkijk, terwijl een andere gids uitgebreid vertelde over de dieren en de omgeving. Tip: ben je, dóódsbang voor spinnen, kies dan NIET voor een ‘bush walk’.

4 Rijd naar Olifants rest camp

Wil je het mooiste uitzicht op het Krugerpark kies dan voor een lunch of overnachting in het Olifants Rest Camp. Vanaf het terras van het restaurant kijk je uit op de immense Olifantsrivier. Wij waren zo onder de indruk, dat we vergaten een sundowner te bestellen. Naast het restaurant is een uitkijkpunt met meerdere bankjes. Je hoeft alleen maar te zitten en af en toe door je verrekijker te turen. Olifanten, Nijlpaarden en Giraffen zijn veel geziende gasten in de rivier onder je.