Nederlanders zijn een volk die gek zijn op kamperen. Veel Nederlanders vinden het heerlijk om er gewoonweg met de camper eropuit te gaan en te genieten van de natuur en de vrijheid die overal om hen heen te vinden is. Vroeger hadden campers een vrij oubollig en saai imago, maar tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. Mensen die vroeger gingen backpacken gaan nu steeds vaker een camper huren. Er zijn verschillende platformen waarop je campers kunt huren of juist verhuren. Erg leuk zo’n camper, maar wat zij nou leuke campings om heen te gaan? In dit artikel een top vijf.

Hvidbjerg Strand Feriepark, Denemarken
Op deze camping gelegen aan de Noordzee kan je helemaal tot rust komen in de heerlijke natuur. Het is dan ook een ideale camping om een beetje in beweging te komen. Ga lekker wandelen, fietsen of paardrijden. Als je moe wordt dan ga je gewoon lekker ergens iets eten en genieten van het Deense eten.

Piani di Clodia, Italië
Deze camping is gelegen aan het prachtige Gardameer in Italië. Dit is een geweldige vakantiebestemming voor mensen die van zeilen, surfen of het varen in een kano houden. Op de camping is een groot waterpark, wat ideaal is voor kinderen. Er zijn verschillende zwembaden. Mocht je de camping zat zijn dan kun je ook naar Verona, een stad die vlak naast de camping ligt en zeker een bezoek waard is.

Piani di Clodia

Lanterna, Kroatië
Dit terrein heeft meerdere bekroningen gekregen en is dus een luxe op zich. Het is gevestigd op een van de vele groene schiereilanden van Kroatië. De stad Porec staat op de lijst van het wereldcultuurerfgoed. Deze ligt dicht bij de camping en is dus zeker een bezoek waard. Deze camping zal je verbazen met een kiezelstrand van maar liefst drie km lang, een openluchtzwembad en een animatieteam die ervoor zorgt dat je niet tekort zal komen.

Waging am See, Duitsland
Duitsland is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar de Duitsers weten wel wat luxe is. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de camping aan het Waginger Meer. Er is een ruime hoeveelheid aan strandplaatsen en dit is dan ook een goede bestemming voor een strandvakantie.

Waging am See

Strandpark de Zeeuwse Kust, Nederland
Als je geen zin hebt om ver van huis te moeten gaan, dan kun je ook gewoon lekker in Nederland blijven. Ook hier is het namelijk heerlijk vertoeven. Wat dacht je van de Zeeuwse Kust? Renesse is een aangename plek om te verblijven. Het restaurant is van allerlei gemakken voorzien. Er zit bijvoorbeeld een heerlijk restaurant gevestigd bij de camping. Maar ook als je iets actiefs wil gaan doen zit je hier goed. Vanaf de camping loop je zo de duinen in en als je iets verder loopt al over het heerlijke lange zandstrand. Dat belooft zeker weten een heerlijke vakantie te gaan worden.

Bron: https://www.goboony.nl