Portugal wordt al jaren druk bezocht en het wordt een steeds populairder vakantieland onder de toeristen. Dit komt vooral door de prachtige steden die Portugal in zijn bezit heeft, deze steden moet je een keer gezien hebben. Zo heb je de hoofdstad van Portugal en tevens de grootste stad in dit land, Lissabon. Deze geweldige stad biedt altijd een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en het ziet eruit als een klein sprookje met alle paleizen en tradities van de stad. Lissabon is een stad die terug gaat in de tijd, dit komt door de eeuwenoude houten trams en ijzeren kabelbanen die hun weg nog banen door de stad. Ook de eeuwenoude kruidendokters en kleermakers bevinden zich nog in de oude straten van het sierlijke centrum.

Naast Lissabon is er ook nog het mooie Porto, dit is een gemeente en stad aan de haven in het noodwesten van Portugal. De stad Porto staat vooral bekend om de herkomst van de bekende Port wijn, die tegenwoordig over de hele wereld wordt geëxporteerd. In Porto zijn erg leuke restaurants, bars, cafés en verschillende terrasjes te vinden die het centrum levendig maken. Dit biedt ook een stukje authenticiteit en het lokale leven is er goed in terug te vinden.

Overnachten in Portugal

De Algarve is waarschijnlijk een van de meest bezochte gebieden in Portugal, dit is het onderste stuk van Portugal. Hier vind je de mooiste vissersdorpjes, badplaatsen, rustige baaitjes, kleine strandjes en spectaculaire rotsen. Ook heb je er genoeg historische bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en er zijn veel activiteiten te vinden waardoor je je nooit kunt vervelen. Je kunt ook prima overnachten in dit gebied, je vindt er namelijk de mooiste vakantiehuizen, appartementen en villa’s. Er zijn veel verschillende vakantiehuizen te vinden in Algarve, de ene heeft een mooi zwembad en de andere een uniek terras, ieder huis heeft zijn eigen unieke toevoeging. Vakantiehuizen in Algarve zijn al te boeken voor de scherpste prijzen en tegenwoordig kan dit heel eenvoudig online.