Een weekendje weg met je partner is heerlijk ontspannend. Samen ontbijten, de hele dag samen leuke dingen doen, samen dineren en ‘s avonds ga je misschien nog wel stappen. Het is dus belangrijk dat je je weekendje plant in een stad waar veel te beleven is. Je wilt tenslotte niet het hele weekend in je hotel doorbrengen. Om je op weg te helpen hebben wij de leukste steden voor je op een rij gezet. Zo kunnen jij en je partner lekker genieten van jullie weekend weg.

Weekend naar de kust

Je hoeft niet naar het buitenland om een leuke stad te bezoeken. Nederland heeft namelijk genoeg te bieden. Een hele gezellige stad waar jullie je zeker niet zullen vervelen is Scheveningen. In Scheveningen zijn namelijk een hoop dingen te doen. Je kunt samen een musical bezoeken in het AFAS Circustheater en de dag vervolgens afsluiten met een romantisch diner. Dit is echter niet alles wat Scheveningen te bieden heeft. Je kunt gezellig over de boulevard slenteren, een bezoekje brengen aan de pier of een van de musea bezoeken. Ook zijn er genoeg plekken om ‘s avonds lekker te gaan stappen.

             Water Pier Coast Beach Scheveningen

Kerstshoppen in Magisch Maastricht

Nu de feestdagen er weer aankomen zullen er ook steeds meer kerstmarkten georganiseerd worden. Dit is vooral in Duitsland een groot fenomeen, maar ook in Nederland zijn er verschillende markten. Een van de grootste van Nederland is de kerstmarkt in Maastricht. De hele maand December staat de stad in het teken van Kerstmis. Overal in de stad hangen mooie lichtjes en het hoogtepunt van de markt vind je op het Vrijthof. Hier staan verschillende kraampjes, een schaatsbaan en het huis van de kerstman. Daarnaast is Maastricht ook een leuke stad om samen te gaan winkelen en er zijn tal van leuke restaurants en bars om je ‘s avonds in te vermaken.

Een weekend in het prachtige Gent

Ga je liever met je partner naar het buitenland? Ook dan hoef je niet ver. Onze zuiderburen beschikken namelijk over een paar hele mooi steden. Boek bijvoorbeeld een romantisch hotel in Gent en ga hier samen lekker genieten. Ook in deze stad is een hoop te beleven. In Gent kun je natuurlijk genieten van de heerlijke Belgische chocolade en vlaamse frieten. Maar dat is niet alles. De stad staat vol met prachtige gebouwen die je kunt bezoeken, er is een super gezellig centrum en mocht je in de zomer gaan dan is een boottochtje over de rivier in Gent niet te missen.