Thailand behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Het is een land waar je kan genieten van zon, tempels, cultuur, lekker eten en tropische eilanden. Wanneer je tempels en cultuur wilt zien dan is Bangkok of de Noordelijke stad Chiang Mai de plek waar je moet zijn. Door het gemak van reizen met bussen, treinen en low-cost airlines binnen Thailand kan je cultuur makkelijk in één vakantie combineren met een bezoek aan één of meerdere tropische eilanden waar je van zon, zee en strand kunt genieten. Om je een idee te geven van de mogelijkheden benoemen we in dit artikel de drie meest populaire eilanden van Thailand.

Koh Samui

Koh Samui is gelegen in de golf van Thailand en is het drukstbezochte eiland van het Aziatische land. Het is ook het meest ontwikkelde eiland met een groot winkelcentrum en luxe hotels. Dat zoveel toeristen Koh Samui jaarlijks bezoeken is mede te danken aan de makkelijke bereikbaarheid. Het eiland heeft namelijk een vliegveld waar dagelijks om het uur vliegtuigen vanuit Bangkok landen. Verblijf in Chaweng als je van luxe houdt. Lamai is meer populair bij mensen die van Yoga en rust houden.

Koh Phangnan

Het eiland Koh Phangnan is slechts op een paar kilometer van Koh Samui gelegen maar kan je een totaal andere ervaring op je vakantie bezorgen. Koh Phangnan is voornamelijk bekend van de full moon party die hier maandelijks wordt gehouden wanneer het volle maan is. Dit is de grootste full moon party ter wereld en wordt voornamelijk bezocht door jonge toeristen die grote hoeveelheden alcohol uit buckets drinken. Deze wilde party vindt plaats in Haad Rin. In andere delen van het eiland of op dagen dat het geen volle maan is kan je echter van een heerlijke rust genieten op Koh Phangnan.

Koh Tao

Koh Tao is een stuk kleiner eiland dan Koh Samui en Koh Phangnan. Het is echter wel zeer populair bij toeristen. Deze komen voornamelijk op het eiland af omdat het bekend staat als één van de mooiste duikplekken in de wereld. Helderblauw water, kleurrijke koralen en een overvloedig onderwaterfauna zorgen ervoor dat duiken of snorkelen rondom Koh Tao een onvergetelijke ervaring op je vakantie wordt. Het is bovendien ook een plek waar het zeer goedkoop is om je duikers PADI te halen.

Het leuke aan deze drie eilanden in Thailand is dat ze dicht bij elkaar gelegen zijn. Dagelijks varen er ferry boten van het ene naar het andere eiland. Je kan dus in één vakantie alle drie de eilanden bezoeken. Op vakantie-xl.nl kan je meer ideeën voor een vakantie naar Azië vinden.