De maanden juni, juli en augustus vormen een periode waar veel werknemers naar uitkijken. De vakantiedagen worden massaal opgenomen in de zomer en er wordt naarstig gespeurt naar bestemmingen. En de verplaatsing? Met het vliegtuig of, lekker avontuurlijk met een auto of met ander vervoermiddel. Soms is het “op de baan zijn” al de vakantie op zich. Denk maar aan de vele wandel- fiets of camperreizen. In dat geval speelt de bestemming een ondergeschikte rol. Ga je zelf je reis samenstellen? Of wend je je tot professionelen om die roadtrip op maat samen te stellen?

Pakketreis op maat

Wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt in het boeken van reizen, is het handig om naar een reisbureau te stappen. Er bestaan reisbureaus die gespecialiseerd zijn in het “onderweg” zijn. Zij weten perfect wat haalbaar is qua tijd en kilometers. Neem bijvoorbeeld contact op met ANWB camperreizen. Een grote, betrouwbare speler in Nederland in het op maat samen stellen van een roadtrip, waarbij jij de touwtjes in handen hebt. Leg je de nadruk op cultuur, beleving of natuur? Wat de wensen ook zijn, zij pluizen het voor je uit en gieten het in een haalbaar schema, en adviseren je de camper die bij jouw noden aansluit.

Wij geven je alvast de tip mee om je goed te informeren over het reisbureau. Ga niet in zee met dubieuze bureaus. Lees goed de randvoorwaarden en de kleine lettertjes van de reisverzekering.

Vrijheid in het samenstellen

Behoor je tot diegenen die al over ervaring beschikt in het zelf samenstellen van een roadtrip? Dan behoor jij tot diegenen die de voorpret al beleeft bij het plannen van de trip. Informatie inwinnen over slaapplekken, de te bezoeken plekken, natuurfenomeen, culturele trips ,… Jij weet de informatie wel te vinden. Maar ook qua vervoermiddel? Beschik je over een eigen camper, of huur je er eentje? Misschien bracht je een bezoekje aan een specialist in vouwwagens om te informeren naar de mogelijkheden van jouw eigen, mobiele plekje onder de vakantiezon?

Wat de wensen ook zijn, je maakt er vast een onvergetelijke vakantie van “on the road”!