Thailand, een land met een schitterende cultuur en zeer in trek bij veel Nederlanders. Misschien is de hoofdstad van Thailand, Bangkok, nog wel het meest indrukwekkende wat je in dit land gaat zien.

Deze gigantische stad heeft ontzettend veel te bieden, daarom dat het lastig kan zijn om een keuze te maken, zeker als je niet alle tijd van de wereld hebt. We hebben onze 3 lievelings plekjes van Bangkok voor je op een rijtje gezet.

  1. Wat Arun Tempel

De meest bekende tempel van heel Thailand is de Wat Arun tempel. Ondanks dat deze tempel dagelijks door erg veel toeristen bezocht wordt moet je in onze ogen toch echt even een kort bezoekje wagen aan Wat Arun als je in Bangkok bent.

De tempel bestaat uit een indrukwekkende gouden toren die recht de lucht in wijst. Doordat de tempel in zijn geheel van goud is, is het zeker met zonsondergang een adembenemend beeld. We raden je daarom aan om in de namiddag te gaan voor de beste ervaring. Neem je fototoestel mee!

 

  1. Khoa San Road

 

De meest beruchte straat van heel Bangkok is Khoa San Road. Hier gebeurt werkelijk van alles. Je zult hier veel toeristen en voornamelijk backpackers vinden van over de hele wereld. De straat heeft vele barretjes, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Een absolute must-see wanneer je in Bangkok bent en het echte backpack leven wilt proeven.

 

  1. Muay Thai gevecht bezoeken

Wanneer je in Thailand bent is het ook een aanrader om een Muay Thai gevecht te bezoeken. Deze vechtsport wordt zeer fanatiek beoefend in Thailand, en met name in Bangkok kun je fantastische gevechten zien.

De beste gevechten zie je in het Rajadamnern Stadion. Kaartjes zijn niet duur en je krijgt er een heel bijzonder ervaring voor terug.

Heb je dus een rondreis naar Thailand op de planning staan, dan kun je met deze 3 tips al zeker een goede dag uit de voeten.