Corona is steeds aan het toenemen en dreigt niet te verminderen in sommige landen. Het is daarom ook verplicht om een coronatest te doen voor je op vakantie gaat. Reizigers worden ook in quarantaine geplaatst wanneer ze op een bepaalde bestemming zijn aangekomen. Dit alles is voor de veiligheid van de mens.

Hoe doe je een coronatest?

Een coronatest doen kan op verschillende manieren. Sommige mensen kiezen voor een corona teststraat, waarbij ze niet uit hun auto hoeven te stappen om getest te worden. Dit is ideaal voor mensen met een beperking of mensen die moeite hebben om te lang te staan of zich moeilijk kunnen voortbewegen. Om een corona test te doen moet je je eerst laten registreren. Hierna krijgt u een formulier met de locatie waar je terecht moet voor de test. Als jij jou niet op de aangegeven locatie aanmeld is de kans groot dat je niet geholpen wordt.

Is het verplicht?

Ja, een coronatest nemen is verplicht. In landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Italië, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Turkije, VK, Malta, IJsland, Roemenië, Polen, Zwitserland, Denemarken en Zweden bent u verplicht een PCR-test te doen. U kunt ook een antigeen test doen, maar dit geld niet voor elk land. De leeftijdscategorieën die getest moeten worden verschillen per land. In Roemenië zijn alleen kinderen van 4-16 jaar verplicht een PCR test te doen. In andere landen start het vanaf 4, 6, 11, 12, 13 en 18 jaar. Hierna moet u zich ook registreren voor de inreisverplichting. Ook wordt u in quarantaine geplaatst in sommige landen. Dit geld als je niet volledig gevaccineerd bent.

Sneller geholpen worden

Soms wordt u verwezen naar een locatie die ver licht van uw omgeving. Dit doen ze om u sneller te helpen. U mag dan uw reizen voortzetten zo gauw u wilt.