Ga je een weekend naar het buitenland of een paar weken op vakantie naar Spanje? Dan is het belangrijk dat je een reisverzekering afsluit. Deze verzekering is handig als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Op die manier hoef je niet voor elke vakantie een aparte reisverzekering af te sluiten. Een verzekering afsluiten is handig in geval je ziek wordt, een ongeluk krijgt of je je spullen kwijtraakt door middel van diefstal.

Doorlopende reisverzekering?

Met de doorlopende reisverzekering kun je gewoon je vakantie boeken, je koffers pakken en onbezorgd op weg gaan. Je weet immers dat je goed bent verzekerd. De doorlopende reisverzekering dekt medische en buitengewone kosten, ongevallen tijdens je vakantie, rechtsbijstand en ook hulp als je pech krijgt met je auto. Naast deze verzekering kun je ook je bagage en annuleringskosten meeverzekeren. De doorlopende reisverzekering dekt je niet alleen tijdens vakanties in het buitenland maar ook als je verblijf hebt geboekt in Nederland. De doorlopende reisverzekering kun je ook afsluiten voor het hele gezin. Ook als je kinderen volwassen zijn, kunnen zij meeverzekerd blijven. Hiervoor geldt echter wel dat ze nog bij jou moeten wonen of op kamers wonen voor hun studie. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je vakanties. Een doorlopende reisverzekering biedt een basisdekking die je zelf gemakkelijk uitbreidt met een extra dekking.

Voordelen doorlopende reisverzekering

Eén van de voordelen van een doorlopende reisverzekering is dat je altijd verzekerd bent. Wil je gewoon spontaan een weekend weg of heb je al lang van tevoren een vakantie gepland? Je hoeft je dan geen zorgen te maken om een reisverzekering. Met een doorlopende reisverzekering kun je zo vaak als je wilt op vakantie gaan. En ook weekendjes weg zijn verzekerd, in zowel binnen- en buitenland. In veel situaties is een doorlopende reisverzekering ook goedkoper. Op die manier hoef je niet voor elke vakantie een aparte reisverzekering te betalen. Dit komt je namelijk duurder uit. Ook zit je bij deze verzekering niet vast aan een contract. Na het eerste jaar kun je het zelfs opzeggen als je dat wilt. Wil je dus op elk moment van het jaar onbezorgd op reis? Sluit dan een doorlopende verzekering af.