De meeste gezinnen of stelletjes kijken het hele jaar uit om op vakantie te gaan. Ze beginnen al vroeg met het maken van hun vakantieplannen en gaan op zoek naar de beste aanbiedingen. Want we weten allemaal dat een vakantie veel geld kost. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te kunnen besparen op een vakantie. Lees de tips in dit artikel over hoe je dat kan doen.

Met de auto op vakantie

Ga je op vakantie in Europa dan kan je ervoor kiezen om met de auto op vakantie te gaan. Dit kan namelijk veel kosten besparen. Als je een actieve vakantie wil, dan ga je vaak in het vakantieland een auto huren om naar verschillende plekken te rijden. Het huren van een auto kost in eerste instantie niet heel veel geld maar de borg en benzine kan aardig oplopen. Bespaar daarom op deze kosten door met je eigen auto op vakantie te gaan. Hierdoor heb je veel meer vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Tevens hoef je ook geen openbaar vervoer kosten te betalen omdat je waarschijnlijk alles met de auto gaat doen.

Om eventueel nog meer geld te besparen, kan je ervoor kiezen om zelf fietsen mee te nemen. Dan kan je voor de korte afstanden de auto bij het hotel of de camping laten staan.

Op vakantie gaan in eigen land

Een andere manier om geld te besparen op vakantie, is door een jaartje de vakantie door te brengen in eigen land. In Nederland is er namelijk meer te zien en te doen dan je zou denken. Heb je bijvoorbeeld al eens het prachtige natuurpark De Tuinen van Arcen in Limburg al bezocht? Of een dagje naar Madurodam? Daarnaast kan je ook doormiddel van korting en cashback acties op de website van Shopbuddies.nl voor een betaalbare prijs een vakantiehuisje huren of een verblijf op een camping.

Vakantiehuisje huren

Een vakantiehuisje huren in Nederland bij Centerparcs of HomeAway hoeft nog helemaal niet zo duur te zijn. Deze bekende vakantieparken bieden altijd kortingen aan. Ga gezellig met het hele gezin een weekje logeren in een vakantiepark en geniet van de natuur. Of huur een luxe huisje met een sauna en jacuzzi en kom volledig tot rust met je geliefde. Een vakantie in eigen land hoeft nog helemaal niet zo slecht en duur te zijn.

Daarnaast zijn er altijd voldoende activiteiten te doen rondom een vakantiepark. Kies ervoor om een dagje te gaan fietsen of neem een duik in het zwembad van het park.

Hotel boeken met korting

Of je nou een hotel gaat boeken in het buitenland of in eigen land er zijn altijd kortingscodes beschikbaar om jouw boeking goedkoper te maken. Profiteer niet alleen van korting maar hou ook rekening met vroeg boek korting vanuit de reisorganisatie of het hotel. Vaak biedt Expedia of Booking.com ook nog eens een gratis ontbijt aan als je vroeg boekt. Hierdoor bespaar je extra veel geld.

Luxe overnachting

Door goed te zoeken op het internet naar kortingscodes, vroeg boek kortingen en cashback acties kan je soms voor de helft van de prijs overnachten in een luxe hotel. Wat dacht je van een overnachting in het Hilton hotel en dan ook nog eens geld terug krijgen. Wie wil dat nou niet.