Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 hebben veel huishoudens de broekriem strakker moeten aantrekken. Meerdere malen per jaar op vakantie gaan is vandaag de dag niet meer vanzelfsprekend en ook exotische vakanties naar Azië, Zuid-Amerika of Afrika worden minder vaak geboekt. Er is daarentegen meer animo voor vakanties dicht bij huis – binnen Europa of binnen de Benelux zelf.

Met een kleiner vakantiebudget is ook de populariteit van kampeervakanties toe genomen. Kamperen is een goedkope manier om vakantie te vieren en is tegenwoordig ver van oncomfortabel. Als je opgegroeid bent met ieder jaar kamperen, dan zul je wellicht minder positief terugdenken aan kampeervakanties. Kamperen is vandaag de dag echter meer dan een tentje opzetten in de wildernis en de campings en vakantieparken zijn tegenwoordig van moderne faciliteiten voorzien.

Kamperen in een caravan

Het is niet alleen mogelijk om te kamperen in een tent. Op campings en vakantieparken is het ook mogelijk om te overnachten in een caravan. Als je niet in het bezit bent van een eigen caravan dan kun je ook een caravan huren. Een caravan kopen is namelijk een grote investering en wordt pas aantrekkelijk als je ieder jaar op kampeervakantie gaat.

Het huren van een stacaravan is een uitstekende manier om te genieten van de natuur en de lokale cultuur in België te snuiven. De stacaravans zijn voorzien van alles wat nodig is om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken en bestaan uit een slaapkamer, een woonkamer, een keuken, een aparte toiletruimte, een badkamer met douche, centrale verwarming en meer.

In camping La Roche-en-Ardenne is er zelfs een speciale caravan, de wellness caravan. Deze luxe camping beschikt over een wellness ruimte met een jacuzzi, een sauna en een massagetafel. Je kunt een kampeervakantie op deze manier combineren met een verblijf in een kuuroord zodat je alle zintuigen kunt ontspannen en helemaal tot rust kan komen.

Daarnaast zijn nog verschillende andere manieren om op een camping te verblijven, afhankelijk van waar je verblijft. Zo beschikken sommige campings over Zwitserse chalets, bungalows, blokhutten en andere accommodaties welke zowel avontuurlijk als comfortabel zijn.

Praktische tips voor goedkoop kamperen in België

Lijkt het je wel wat om de volgende vakantie dichter bij huis te zoeken en te kamperen in België. Een kampeervakantie in België staat garant voor een boeiende en comfortabele ervaring. Bovendien hoef je voor een aangenaam verblijf in België niet diep in de buidel te tasten, zolang je de volgende praktische tips in beschouwing neemt:

  • Plan een kampeervakantie in het laagseizoen. Zeker wanneer je de voorkeur geeft aan het kamperen in een verzorgd vakantiepark met luxe voorzieningen, kun je een hoop geld besparen door in het laagseizoen te boeken. Voor een comfortabele stacaravan betaal je in het laagseizoen bijvoorbeeld tussen 300 – 400 euro per week. In het hoogseizoen ligt het tarief 2 tot 3 maal hoger.
  • Wil je toch in de maanden juli of augustus op kampeervakantie? Boek dan op het allerlaatste moment voor een extra voordelig tarief. Je zult mogelijk je bestemming moeten aanpassen aan de beschikbaarheid op dat moment maar er zijn in België verschillende aangename campings en vakantieparken met alle voorzieningen die je van een kwaliteitscamping mag verwachten.
  • Kies voor een weekendarrangement om kennis te maken met de ins- en outs van kamperen in België. Deze arrangementen zijn een goedkope manier om voor jezelf te bepalen of deze vorm van kamperen ook bij jou past. Je hebt toegang tot alle voorzieningen en activiteiten zodat je het complete kampeergevoel kunt ervaren.

Ben je dus bezig met het plannen van de volgende vakantie? Een kampeervakantie in België is dan een voordelige en interessante manier om dicht bij huis vakantie te vieren en zeker het overwegen waard! Mocht je ook een professionele kampeer webwinkel zoeken? Kijk dan is bij Kampeer-gigant.nl voor de benodigdheden.