Het gaat goed met de Nederlandse Economie. De werkloosheidscijfers liggen laag en business is niet aan te slepen. Dat is goed te zien aan de drukte op de weg. Niet alleen meer personenauto’s vliegen over het asfalt. Ook het aantal bestelbusjes en vrachtwagens stijgt iedere dag. Dat het qua binnenlandse economie voor de wind gaat merk je ook op de Nederlandse vliegvelden. Buitenlandse zakenlieden vliegen af en aan om te sparren met hun kompanen in Nederland.

Dat het zakelijk zo goed gaat heeft enkele voordelen. Omdat bijvoorbeeld de pond meer waard is dan de Euro is het voor Britten goedkoper om producten en diensten in Nederland af te nemen. Door deze koers verbetert onze concurrentiepositie ten opzichte van het Verenigd Koninkrijk. Het is dus totaal niet gek dat Engeland dol is op Nederland.

Vanaf Heathrow naar Schiphol

Stel dat je eens per maand een meeting heb met je Engelse zakenpartners in Zwolle. Dan kan je hen adviseren om gebruik te maken van car hire Schiphol Airport waar ze een auto kunnen huren. Vanaf het vliegveld kunnen zij touren richting de IJsselstad alwaar de meeting plaats vindt. Kortom, autoverhuurbedrijven profiteren zodoende ook van de goede concurrentiepositie van ons Kikkerlandje ten opzichte van (wereld) grootmachten zoals Engeland.

Je oom & tante uit ‘Vegas’

Niet alleen de binnenlandse economie loopt op volle toeren. Ook in het buitenland gaat het goed met de werkgelegenheid. De kans is dus groter dat familieleden met een volle portemonnee dan een lege portemonnee overkomen voor een verblijf in Nederland. Woon je niet in de buurt van het vliegveld? Adviseer hen dat ze een auto kunnen huren, zoals bijvoorbeeld car hire Schiphol. Ze kunnen zodoende zelfstandig naar jullie huis rijden. Voor de terugreis kunnen ze de auto gewoon op het vliegveld, bij de vertrekhallen, achterlaten. Verder hebben ze er geen omkijken naar.

Kortom, de economie heeft een grote invloed op de business van autoverhuurbedrijven. Een auto huren op één van de Nederlandse vliegvelden is niet alleen handig voor vakanties. Ook voor zakenpartners, uit bijvoorbeeld Engeland, is het een kans om eenvoudig van A naar B te reizen.