Ja inderdaad, Amsterdam wordt beschouwd als een van de alfa wereldsteden en behoort dan ook tot de best bezochte toeristische steden ter wereld. Niet verassend dus dat erg veel te doen is in deze stad. Internationaal heeft onze hoofdstad en ons land veel aanzien vanwege de culturele vrijheid waarom we bekend staan en uiteraard ook ons softe beleid ten aanzien van bepaalde rookwaar doet veel toeristen komen.

Als je naar Amsterdam gaat voor een dag, weekend of misschien wel langer zijn er toch zeker een aantal dingen die je gedaan moet hebben. En nee hiermee bedoelen we niet de voor de hand liggende coffeeshops en het red light district die voor velen meer grappige bijkomstigheden zijn als een doel om de stad te bezoeken. Maak eens een rondvaart, het is een leuke manier om de stad te verkennen vanaf het water. Zorg ervoor dat er een gids aanwezig is op de boot die veel van de stad weet en hierover vol enthousiasme kan vertellen. Een historisch gebouw is al mooi op zicht, maar een leuk verhaal erbij doet het tot leven komen.

Ook aan te raden is het van Gogh museum, een museum over een van de grootste schilders die Nederland heeft voortgebracht.
Een leuke combo is het tulpenmuseum bezoeken en daarna langs te gaan bij het Anne Frank Huis dat er recht tegenover ligt. Hoewel uiteraard totaal verschillend zijn beiden zeker een bezoekje waard. Zorg ervoor dat je het Anne Frank Huis bezoekt op de niet reguliere tijden, want het kan hier erg druk zijn.