Veel jongeren dromen ervan om vrijheid te behalen. Er zijn dan ook veel verschillende gurus die deze vrijheid aanbieden. Het is sinds een aantal jaar gebruikelijk dat je af en toe advertenties vanuit een villa op Bali voorbij ziet komen. In deze video’s vertellen de gurus dat het voor iedereen mogelijk is om deze vrijheid te behalen. Echter zijn veel mensen hier erg sceptisch over, maar is dit eigenlijk wel terecht? In de meeste gevallen proberen de mensen in de video’s verschillende cursussen te verkopen. Het is meestal niet verstandig om deze dure cursussen aan te schaffen, veel van deze info staat namelijk gewoon op het internet. Echter is het zeker wel mogelijk om een digital nomad leven te leiden.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je een digital nomad leven wilt leiden, is het allerbelangrijkste een goede laptop. Je hebt de laptop namelijk nodig om geld te verdienen. Daarnaast is een goede internetverbinding natuurlijk ook belangrijk. Zonder een goede internetverbinding wordt het alsnog lastig om zaken te doen. Gelukkig is het op heel veel verschillende plekken in de wereld mogelijk om toegang te krijgen tot het internet. Naast een goede laptop en fatsoenlijk internet, is een goede VPS server ook van belang. Zonder deze server is het niet mogelijk om jouw eigen merk uit te dragen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel is dat je veel vrijheid hebt, terwijl je ook nog eens geld verdient. Hierdoor kom je waarschijnlijk veel inspirerende mensen tegen. Het nadeel van het digitale nomad leven is dat je weinig routine hebt. Je staat waarschijnlijk om allerlei verschillende tijdstippen op. Bovendien ziet je dag er iedere keer anders uit. Voor sommige kan dit erg prettig zijn, echter gaat de productiviteit en focus hierdoor wel achteruit.