Actie in Indonesië

Hou jij van een avontuurlijke en actieve vakantie? Dan is een Indonesië vakantie gericht op outdoor en avontuur echt iets voor jou! Het land heeft namelijk enorm veel te bieden voor sportievelingen en avonturiers.

Duiken

Duiken is spectaculair in Indonesië en voor veel Nederlanders ook echt een speciale ervaring, aangezien onze Waddenzee nou niet bepaald een kleurrijke duik-hotspot is. Indonesië heeft wereldwijd een goede reputatie voor zowel duiken als snorkelen. Voor duiken heb je natuurlijk een brevet nodig, mocht je die niet hebben, is snorkelen een leuk alternatief. Voor prachtig koraal ga je naar de eilanden Bunaken en Togian. Ook bij de Komodo eilanden kan je prachtig duiken. Vlakbij Bali kan je mooi snorkelen bij Pemuteran, hier ervaren veel reizigers een spectaculaire wereld onder water!

Hiken

Als je een wandelaar bent weet je waarschijnlijk wel dat je die hobby eigenlijk overal kan uitoefenen. In Indonesië kun je wandelen tussen rijstvelden, in de jungle of bijvoorbeeld een vulkaan beklimmen. Op Bali kun je mooi wandelen bij terras rijstvelden, welbekend van typische toeristenboekjes. Op Sumatra kan je tijdens een jungle tocht op zoek naar onze voorouders orang-oetans en gibbons. In de dichte jungle van dit eiland kun je deze bijzondere apen, maar ook olifanten en tijgers spotten als je gelukt hebt. Indonesië is verder bekend om de vele vulkanen. De beroemdste vulkaan die je kunt beklimmen is toch wel de Bromo vulkaan op Java. Wanneer het weer helder genoeg is zou het mooi zijn om héél vroeg in de ochtend (zeg maar ’s nachts) te vertrekken, zodat je de zonsopgang op de kraterrand kan ervaren.

Fietsen

Fietsen is natuurlijk altijd in trek bij ons Hollanders, maar ook een manier om iets langzamer een omgeving te verkennen. Er zijn plaatsen op Bali, maar bijvoorbeeld ook op Java waar je heerlijk rustig kunt fietsen zonder dat je door scooters van de sokken gereden wordt. Neem bijvoorbeeld het platteland van Yogyakarta, waar bewoners zelf ook veel fietsen. Op deze plek kun je met een gids gaan fietsen of je eigen plan trekken.

Surfen

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar een rondreis Indonesië is eigenlijk niet compleet zonder eens het surfen uit te proberen. Met name Bali staat bekend om het surfen, en is mede door een Australische invloed, een populaire plek voor surfers. De zuidwest kust is geschikt voor deze watersport en hier zijn dan ook mogelijkheden te over om lessen te nemen en je onder te dompelen in de surfcultuur.