Tip 1 – Neem voor de grotere binnenlandse afstanden het vliegtuig

 Hoe ziet de infrastructuur in Thailand eruit?

Thailand heeft, zeker in vergelijking met zijn buurlanden, een goede infrastructuur. Dit maakt rondreizen in Thailand erg makkelijk en comfortabel. De meeste verbindingen lopen via de hoofdstad Bangkok, die centraal in het land gelegen is. Mede door het groeiend aantal toeristen komt de Thaise infrastructuur steeds meer onder druk te staan. Daarom gaan er de komende jaren diverse grote infrastructurele projecten van start. Het gaat daarbij om snelwegen, hogesnelheidslijnen en metrolijnen. Daarnaast komen er nog een aantal nieuwe luchthavens, zeehavens en andere logistieke knooppunten bij.

Op welke manieren kun je in Thailand grote afstanden bereizen?

Grotere afstanden leg je in Thailand doorgaans af per bus, trein of vliegtuig. Bussen en treinen zijn in Thailand uitermate goedkoop. Het land heeft een uitgebreid busnetwerk waarmee je er alle uithoeken kunt bezoeken. Het Thaise spoornetwerk is niet zo uitgebreid, maar je kunt vanuit Bangkok wel alle vier de hoeken van het land bereiken. Aangezien het treinverkeer in Thailand op smalspoor rijdt, dien je er wel rekening mee te houden dat het allemaal niet zo snel gaat. Als maximumsnelheid voor de trein wordt een snelheid aangehouden van tussen de 60 en 80 kilometer per uur.

Thailand is echter een groot land en kies je ervoor om per bus of trein te reizen, realiseer je dan wel dat je vaak lang onderweg bent. Zo moet je voor een trip van Bangkok naar Chiang Mai (noord Thailand) per bus of trein al snel rekenen op een reistijd van zo’n 11 à 12 uur. Om tijd te besparen is het vliegtuig een uitstekend alternatief. Een vlucht van Bangkok naar Chiang Mai kost je namelijk slechts een uur.

Wat is de beste manier om door Thailand te reizen?

Het vliegtuig is de beste manier om grote afstanden in Thailand te bereizen. Reizen per vliegtuig gaat snel en is comfortabel. Hierdoor neemt het reizen veel minder tijd in beslag en haal je dus meer uit je beperkte vakantietijd. Daarnaast is het reizen per vliegtuig veel comfortabeler waardoor je meer rust en ontspanning zult vinden. Het reizen per vliegtuig is weliswaar duurder dan het reizen per bus of trein, maar dit nadeel weegt bij lange na niet op tegen de voordelen.

De 6 andere gouden tips vind je in mijn gratis e-book ‘7 gouden tips voor een onvergetelijke vakantiereis naar Thailand’.

Klik hier om dit gratis e-book te downloaden.