Op vakantie naar de Ardennen? Wat moet ik daar dan weer?’ Voor veel mensen klinkt een vakantie naar de Ardennen niet als een ware droombestemming. Waarschijnlijk omdat het relatief dichtbij is, in België ligt en er inderdaad geen parelwitte zandstranden zijn. Maar hieronder lees je vier dingen die een vakantie in de Ardennen juist heel leuk en bijzonder maken!

1.    Ideale survivalbestemming

Ben jij niet bang om vies te worden en ben je altijd op zoek naar avontuur? Of wil je gezellig met een groep vrienden, je sportteam of je collega’s een weekendje weg voor teambuilding? Dan is survivallen echt iets voor jou! De Ardennen is een uitstekende regio voor allerlei outdoor- en survivalactiviteiten, zoals mountainbiken, kajakken, klimmen en abseilen.

2.    Veel bezienswaardigheden

Wil je niet het hele weekend of je hele vakantie survivallen? Ook dan is het een prima keus om naar de Ardennen te gaan, want er zijn naast survivalactiviteiten ook genoeg andere dingen te doen en te zien. Denk aan mooie kastelen, steenkoolmijnen, chocolade museum, oorlogsmusea en natuurlijk ook de prachtige natuur die je overal om je heen ziet.

3.    Geen lange en dure reizen

Ja, de Ardennen zijn relatief dichtbij en dus betaal je je niet scheel aan dure reizen. En je bent er zo, dus ook handig als je bijvoorbeeld maar een weekendje of een paar dagen wilt gaan. Vanaf Utrecht ben je al binnen tweeënhalf uur met de auto in de Ardennen. Ideaal toch?

4.    Ervaar het kampeerleven

Tot slot natuurlijk de kampeerervaring die je kan opdoen in de Ardennen. Ben jij gek op kamperen of wil je het eens proberen? In de Ardennen vind je oneindig veel campings waar je het kampeerleven echt kan ervaren, zoals jij dat wilt. Of je nou lekker je eigen tentje wilt meenemen en met weinig of geen elektriciteit de dagen door wilt, of je liever in een luxe huurtent, appartement of stacaravan wilt verblijven, op de meeste campings (bijvoorbeeld Familiecamping Polleur) is dit allemaal mogelijk.